Vælg den perfekte værtindegave

Når du bliver inviteret til middag er det god kutyme at medbringe en værtindegave, men hvordan vælger man den rigtige og kan man egentlig tage noget forkert med? Her er det hurtige svar, nej. Der findes ingen regler for, hvad man må vælge, men netop af denne grund kan det være en udfordring at vælge den perfekte værtindegave. Det ville være lettest, hvis der var retningslinjer herfor, for selvfølgelig vil noget sprede mere glæde mere end andet.

Så hvordan vælger man den perfekte værtindegave?

 

De klassiske værtindegaver

Hvis du enten har været til middag hos nogen eller selv har inviteret venner og bekendte til middag, er du nok ikke helt ubekendt med de følgende forslag. Men der er en grund til de er klassikere og derfor er de også med her. Hvis du ikke kender meget til din vært, er disse forslag også gode bud på, hvad du kan medbringe som værtindegave.

Blomster bliver i reglen altid modtaget godt blandt værtinder, her kan du også gå flere veje.

Først og fremmest skal du tænke over farvevalget, det skal nemlig helst passe til værtinden. Hvis du har en fornemmelse af, hvilke farver der tiltaler værtinden bedst bør du bevæge dig i denne retning, når du skal vælge blomster. Har du ikke nogen fornemmelse heraf, kan du altid spørge din blomsterhandler til råds eller bede om en buket til det beløb du ønsker.

En anden mulighed i forbindelse med blomster er en dekoration. En blomsterdekoration har typisk en længere holdbarhed end en buket, så din værtinde vil kunne nyde denne længere.

En anden klassiker er en æske chokolade og denne gave er ligeledes en klassiker af en grund. Chokolade kommer i mange former og ligesom med blomsterne, har du her mulighed for at gå med en fornemmelse af din værts præferencer, hvis du kender til dem. Hvis ikke, kan du vælge imellem en bred vifte af chokoladeæsker med forskellige stykker chokolade.

 

En gylden mellemvej

Vil du gerne give en gave, der skiller sig ud fra klassikerne men alligevel er et sikkert valg? Det kan du gøre ved at gøre lidt ekstra ud af de klassiske værtindegaver. Hvis du kender hendes yndlingsblomster er det oplagt at give en buket eller plante hvor disse indgår. Det samme princip kan benyttes til chokoladen. Har hun en forkærlighed for lakrids, er der skønne produkter med chokolade overtrukket lakrids. I tilfældet af at du ikke synes den gave du har valgt er af passende størrelse, kan du altid kombinere den med flere elementer.

Har du lyst til at tage et lille skridt væk fra klassikerne? Delikatesser i smuk emballage er blevet en større del af boligindretningen og har fået en lige så høj værdi i hjemmets udsmykning, som det resterende interiør. Her kan du vælge mellem flere brands og hver især har de deres eget udtryk samt eget designmæssige udtryk, så vær gerne opmærksom på om din værtinde har en præference indenfor delikatesser, så gaven vil matche med de delikatesser hun eventuelt må have til at stå fremme i forvejen.

 

Den perfekte værtindegave

Kender du lidt til din værtinde, har du virkelig muligheden for at give en skøn værtindegave. Det kan være alt imellem himmel og jord, men en form for brugskunst er altid et hit.

Her skal du tænke over, hvad der fylder hendes hverdag og hvilke interesser hun har. Er hun passioneret omkring yoga? Er hendes hjem fyldt med planter? Langt de fleste interesser kan du finde en gave til, det handler blot om at være lidt kreativ i sin tankegang.  

En gave der udstråler din værtindes interesser viser, at du har lagt tanker bag gaven og brugt tid på at finde noget hun vil blive glad for.