Issouffle med appelsin

6 pers.

Ingredienser

100 g sukker
3 spsk. koldt vand
1 appelsin
6 æggeblommer
½ liter piskefløde
3 spsk. Grand Marnier (appelsinlikør)

Pynt:
2 tsk. kakao
1 spsk. flormelis
kandiserede violer

Fremgangsmåde

Stil 6 små ramakiner på en lille bakke og gør plads i fryseren, så de kan stå der når de er klar.

Klip et A4 papirark i 6 strimler i papirets længde og 3 cm. bredde.
Kog sukker og 3 spsk. vand i en lille gryde i 2 minutter.
Riv skallen af appelsinen fint. Pres saften af ½ appelsin og stil det til side.
Kom appelsinskal og æggeblommer i en skål. Hæld den kogende sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt og hele tiden med en el-mikser. Pisk godt og længe, til æggeblommerne er pisket hvide og skummende – og helt afkølede.
Pisk fløden til blødt skum. Vend æggeblandingen, flødeskum, 3 spsk. appelsinsaft og Grand Marnier forsigtigt sammen, så luften ikke slåes ud af blandingen. Fyld ramakineren 2/3 op med iscremen. Rul 1 af de klippede papirsstrimler sammen til en ring og anbring den i kanten af ramakinen. Skub ikke papiret helt ned i ramakinen, men ca. 1 cm. ned, så der er 2 cm. der stikker op.
Fordel resten af cremen i ramakinerne, så cremen når helt op til kanten af papiret. Skrab kanten pænt med en paletkniv eller en almindelig kniv. Stil bakken med de 6 ramakiner i fryseren og frys til de er gennemfrosne, ca. 6-8 timer.

Når de skal serveres, så tage ramakinerne ud af fryseren 5 minutter før de skal serveres. Bland kakao med flormelis og sig det over desserten. Fjern forsigtigt papiret i en opadgående, hurtig bevægelse, uden at kanten beskadiges. Drys med lidt kandiserede violer og server straks.