
Andeleverpaté med sprød parmaskinke
Ingredienser
- 300 g andelever
Marinade:
- ½ dl cognac
- ½ dl olie
- 1 fed presset hvidløg
- 10 g smør
Fars:
- 1 spsk rosa peberkorn
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 15 cornichoner
- 500 g hakket kalvekød
- 3 æg
- 3 spsk hvedemel
- ¼ tsk stødt allehånde
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk stødt muskatnød
- 2 tsk salt
- ½ tsk groftkværnet peber
Tilbehør:
- 6 skiver parmaskinke
- cornichoner
Fremgangsmåde Andeleverpate med sprød parmaskinke
Bland marinaden sammen og lad andeleveren trække i den i 10-12 timer. Gem marinaden. Dup leveren tør og brun den på en pande i smør.
Fars: Hak peberkorn, løg i kvarte, hvidløg og cornichoner i en foodprocessor. Tilsæt kalvekød, æg, marinade, mel og krydderier og bearbjd farsen i 20 sekunder.
Beklæd en 1½ liters brødform med bagepapir og fordel halvdelen af farsen i formen. Læg leveren over og dæk med resten af farsen.
Sæt formen i nederste halvdel af en kold ovn. Indstil på 150° og bag i en time. Sluk ovnen og pateén stå ved eftervarmen i ti minutter. Afkøl pateén under pres.
Rist parmaskinkeskiverne på en pande eller i en mikrobølgeovn.
Mikrobølgeovn: Læg parmaskinkeskiverne mellem to stykker bagepapir på et fad. Tilbered ved 900 watt i fire til seks minutter.
Server patéen med ristet parmaskinke, cornichoner og rødbedesalat.