4 hverdagsproblemer sat i perspektiv

Der er mange ting i hverdagen, som kan skabe problemer og er frustrerende eller irriterende. Det kan være ting på arbejdet eller hjemmet, det kan skyldes andre personer, der ikke opfører sig som du mener de burde, det kan være tøjet eller vægten, som insisterer på at være i vejen. Når problemer er hverdagsproblemer er det ekstra irriterende, fordi de sker så tit og ikke er til at undgå, så selv små ting kan gå hen og blive kæmpe problemer, ligesom det kan være ret så træls at blive prikket hvert minut selv om et enkelt prik eller to overhovedet ikke ville være et problem, der er værd at tage sig af. Hvis du ikke kan se en løsning på et problem kan det være, du skulle se det i et større perspektiv og se på, hvordan problemet håndteres der. Vi vil her se på fire hverdagsproblemer i et større perspektiv.

Det første problem er et, vi alle kende til: Printeren virker slet ikke eller printer noget, der ser helt forkert ud. Det er et problem, der er blevet vist i film gang på gang, og det spænder over hele verden. Storprint er den ultimative version af problemet, hvor det bare ikke må gå galt, for så er det lige pludselige rigtig mange penge, der er på spil. Det er samtidig løsningen på mange problemer med printeren i hjemmet, så det er endnu et perspektiv på problemet.

Dernæst ser vi på forældrenes problem: Barnet vil ikke spise, børnene vil ikke sove, de spiser pålægget før rugbrødsmaden, og alle de andre problemer, der kan være med børn. Når man så tænker på at en dagplejer typisk har fire eller fem børn, de skal tage sig af ? og så oven i købet andres børn i stedet for deres egne eller ligefrem oveni deres egne ? så kan det være ret så respektindgydende. Der er også vuggestuer, børnehaver og skoler, hvor endnu flere børn samles og ofte med færre voksne til stede per barn. Det er noget, de fleste forældre kan have gavn af at tænke lidt over.

Det tredje hverdagsproblem er transport, om det så er til skole eller arbejde, indkøb eller fritidsaktiviteter, så er transport en stor del af de fleste danskeres hverdag. Prøv så at tænke på buschaufføren eller lastbilchaufføren, der kører rundt hele dagen lang. Det kan være hårdt nok at køre, når man skal på ferie med ungerne, men prøv så at forestille dig at gøre det til hverdag.

Til sidst har vi et problem, som de fleste også kender til, nemlig at lægge et fornuftigt budget, beregne skat, betale regninger og alt det andet papirarbejde, der er nødvendigt i vores bureaukratiske samfund. Det er også noget som nogle arbejder med professionelt, for eksempel revisorer, men bestemt også personer i andre roller, og det er helt sikkert et problem for den lille erhvervsdrivende eller iværksætter.